Dagboek van een moeder versus dagboek van het kind

door | jan 19, 2021 | Blog | 0 Reacties

Dagboek van mama

maandag 18-1-2021
Lief dagboek,

Wat een verschrikkelijke dag was het vandaag! Het begon vanmorgen al! Ik werd een uurtje voor de wekker ging wakker… Daarna niet meer kunnen slapen tot 20 minuten voor de wekker ging. Werd ik ook nog met hoofdpijn wakker!

Opgestaan. Komt de jongste mopperend naar me toe. “Ik wil die broek niet aan, mama! Ik wil een rok aan!” Het voelde alsof er ieder moment wat kon ontploffen. Er hing een donkere wolk in huis. En vandaag was ik zó moe dat ik die energie niet kon doorbreken.

We rommelden zo de ochtend door. Lesgeven. “Oh, ik ben daar zo niet voor gemaakt!” Naast het lesgeven heb ik mijn eigen overvolle agenda nog. Het lijkt wel alsof niemand anders kinderen heeft. Ze willen allemaal nu een afspraak. Ik heb niet eens de tijd gehad om even op het gemak een boterham te eten.
‘En je man dan?’ hoor ik je denken? Tja, die zit net als ik constant in overleg. Het lijkt wel alsof wat ik doe minder belangrijk is. Ik krijg regelmatig een blik toegeworpen van “kun je niet zorgen dat die kinderen wat rustiger zijn? Ik zit in een belangrijk overleg.” Oh ja natuurlijk alsof mijn afspraken geen waarde hebben.
Dus toen kon ik in allerijl afspraken gaan verzetten en afzeggen. Dat vind ik echt zo stom! En ik doe het ook nog gewoon! Ik geloof niet dat dit nog heel veel vaker moet gebeuren. Dus ik was niet meer te genieten de rest van de dag. Voel ik me weer schuldig naar de kinderen toe als ik kort en boos reageer. Zij kunnen er ook niets aan doen dat we met zijn allen thuis zitten en het moeten zien te redden samen. Ik doe écht mijn best, maar vandaag lukte het me niet. Ik ben het ook gewoon zo beu! We kunnen niets en mogen niets. Alle winkels dicht! Ik kan dus ook niet even ‘ontsnappen’ aan thuis.

En de kinderen allebei lastig met naar bed gaan. Niet willen luisteren. De hele badkamer nat gemaakt met douchen. Kon ik weer gaan dweilen. Ruzie om wel verhaaltje er voorgelezen moest worden.
Liggen ze op bed, denk ik even lekker tv te kunnen kijken is er niets op tv! Ook dat nog!!! Nu ben ik er helemaal klaar mee! Dus ik lig nu al in bed. Even alles van me af te schrijven en dan hoop ik morgen op een positieve, ontspannen en gezellige dag!

mama

Dagboek van het kind

Twee dezelfde dagen, twee keer een andere beleving. Zo zie je maar. Het is een mooie manier om de dag te verwerken. Je schrijft het van je af, je zet dingen op papier en je zet het uit je hoofd.

Als moeder kun je een dagboek bijhouden in een mooi schrift of notitieboek. Je kan de dag beschrijven, wat er gebeurt is, hoe je je voelde. Kinderen kunnen het “Van mij over mij” gebruiken. Jonge kinderen kunnen het samen met mama of papa invullen. Belangrijk is wel dat je als ouder je kind niet beïnvloedt in de antwoorden. Er kunnen verschillen in beleving van de dag zijn. Dat is mooi toch?

Wil je samen met je kind bovenstaand dagboek invullen? Download dan mijn Confetti-regen Doe-boek. Hierin vind je het dagboek “van mij over mij” terug en nog veel meer informatie. Onder andere over kleuren, wat kleuren met je doen, hoe kleuren je kind kunnen helpen, veel confetti, natuurlijk veel confetti, recepten en nog vele andere dingen.
Ik heb dit Confetti-regen Doe-boek gemaakt omdat ik in mijn praktijk heel veel werk met kleur. Met name met de 7 kleuren van de regenboog, ofwel de 7 kleuren van de hoofdchakra’s. Ik wéét dus wat kleuren kunnen betekenen en doen. Zowel voor je kind als voor jou als ouder. Spelenderwijs kun je de kleuren inzetten om je kind te helpen als zij ergens tegenaan loopt.

Ook zo nieuwsgierig geworden? Download dan het Confetti-regen Doe-boek.

Confetti-regen Doe-boek

Wil je enkel de ‘over mij van mij’-pagina gebruik dan deze link. ‘Van mij over mij’

LAAT HIERONDER EEN BERICHT ACHTER

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *