De Reiger

door | aug 26, 2020 | Blog | 0 Reacties

De Reiger vind ik écht zo’n mooie vogel! Iedere keer als ik een reiger zie vliegen of langs de waterkant zie staan, word ik stil. Hoe gestroomlijnd, stil die kan vliegen, en dan gracieus langs de waterkant gaat staan.

Eén ding is zeker: de reiger heeft op het oog meer geduld dan ik. Hoe stil en lang die langs het water kan staan, wachtend tot er een lekker visje voorbij komt. Bewonderenswaardig! En dan vanuit het niets dat visje in zijn snavel beet pakt. Geweldig!

Dus toen ik tijdens mijn opleiding Mindfulness Trainer voor Kids zelf een meditatie mocht schrijven, hoefde ik niet lang na te denken. Natuurlijk ging ik een meditatie schrijven over een reiger. Meer mindfull kan het niet worden, dacht ik. Vandaag deel ik met jullie die meditatie.

Mediteren zorgt er voor dat het kruinchakra wat meer open gaat staan, je je eigen spiritualiteit meer ontwikkeld. Ook tijd doorbrengen in stilte zorgt voor het openen van het kruinchakra. Vind je het lastig om in stilte te mediteren? Je kan ook kiezen voor een geleide meditatie. Persoonlijk vind ik het prettiger om door een meditatie heen geleid te worden. Op YouTube vind je een heleboel geleide meditaties. Het is echt uit proberen wat bij jou past.

Voor iedere meditatie is het goed een plekje op te zoeken waar je niet gestoord kan worden. Ga rustig zitten of liggen. Sluit je ogen en haal een aantal keer diep adem. In door je neus en uit door je mond. Wanneer je in het moment bent, je lichaam goed voelt start je de meditatie.

De door mij geschreven Reiger- meditatie is oorspronkelijk een zitmeditatie, maar natuurlijk kan deze ook liggend uitgevoerd worden. https://bit.ly/3fo06w3

Wil je met mij delen hoe je het ervaren hebt?

LAAT HIERONDER EEN BERICHT ACHTER

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *