Dierendag

door | okt 4, 2020 | Blog | 0 Reacties

Vanmorgen zit ik gezellig met dochterlief in de bank. Ik pak mijn boek, zij de tablet. In het weekend mag ze namelijk in de ochtend lekker filmpjes kijken. Nou… die kans laat ze niet aan zich voorbij gaan hoor!

Ze opent de tablet. “Het is vandaag 4 oktober mama.” “Ja, dat klopt. Het is vandaag dierendag.” “Echt? Is dat iedere dag?” “Ja, iedere keer als het 4 oktober is, is het dierendag.” Dat was blijkbaar voldoende informatie voor nu.
Het is dus dierendag. Wij hebben een aquarium staan met daarin een aantal vissen. Blijkbaar hebben die het zo naar hun zin bij ons, want we zien regelmatig ieniemienie visjes zwemmen. Erg leuk om te zien.

Ik kijk dan ook graag naar het aquarium. Soms heel bewust, maar soms ook zo maar even. Waar ik eerst dacht dat ze zomaar een beetje rondzwemmen, ontdek ik iedere keer weer wat meer. Zo kunnen vissen ook best ruzie maken met elkaar, of spelen ze samen tikkertje. En eerlijk waar, er is 1 vis die in de avond kuren heeft. Als een speer schiet ie door het water. Van boven naar beneden, van links naar rechts. Mooi om te zien allemaal.

Vandaag op deze dierendag, zullen ze vast verwend worden met wat extra’s. Er zijn zelfs plannen om hun huis in de make-over te doen. Dat zou een mooi cadeau zijn op deze speciale dag.

En wat doe jij voor of met je huisdier vandaag om deze in het zonnetje te zetten?

LAAT HIERONDER EEN BERICHT ACHTER

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *