K3-generaties!

door | jun 14, 2020 | Blog | 0 Reacties

Het begon een aantal maanden geleden al. Uncle Mark zou vandaag 50 jaar worden en dan moesten we toch iets speciaals doen. Maar wat?
Oma wist het: We gaan optreden! Niemand mocht het weten. Niemand als in Uncle Mark en tante Helga. Daar begon de spanning al een beetje. Dochterlief vond het best een beetje moeilijk om niets tegen tante Helga te zeggen. Ze hield zich kranig. Het ging hartstikke goed.

Oké, we gaan optreden. Als wat? Daar had dochterlief wel een antwoord op: Als K3! K3? JA!!! Dus K3 werd het. Nu dat duidelijk was kon er nagedacht worden over welk liedje we dan zouden gaan doen. Gigi, Oya Lélé, Oma’s aan de top, van Afrika tot Amerika, er kwam van alles voorbij. De verschillende liedjes werden aan oma doorgegeven, zodat oma thuis ook vast kon oefenen.

Tijd tikte verder, de dag van 14 juni kwam steeds dichter bij. Dochterlief spitste haar keus meer en meer toe op Gigi. Gigi werd het. Op 2de pinksterdag, inderdaad een kleine 2 weken voor D-Day, kwamen opa en oma naar de nieuwe tuin kijken. De tuin met verhoogd terras. Dit terras werd door oma omgedoopt tot podium. En ineens stonden we op het podium.
Tablet werd erbij gepakt. Zo konden we kijken hoe het dansje ging en konden we oefenen. Maar voor we konden oefenen, werden er nog microfoons gemaakt. De gespaarde wc-rolletjes kwamen hierbij goed van pas. Dus met ieder een microfoon in de hand stonden we op het nieuwe podium. Muziek aan!

Oma en ik stonden meer als achtergrond. Dochterlief was de lead-zanger en zong mee. Oma en ik keken elkaar aan en moesten eigenlijk heel erg lachen. Dat deden we dan ook, maar met ons lichaam, zonder geluid. Voor dochterlief was het serious business. Ze deed het hartstikke goed! Dus na het liedje buigen en nog eens buigen. En hop het volgende liedje! We hebben die middag heel veel plezier gehad.

Een week voor D-Day…. Oma via de app: Wat doen we aan zondag? Er is maar 1 K3 jurk, dus ik stel voor dat wij een zwarte broek aan doen en een wit shirt. Helemaal goed. Iedereen de nagels rood lakken. Slingers in de kleuren van K3, make-up. Komt voor elkaar. Dochterlief had er enorm veel zin in! Iedere dag kwam het wel even ter sprake.

Vrijdagmiddag, bijna was het zover. Dochterlief belt met oma om de laatste dingetjes te regelen. De puntjes op de i te zetten. Wat hebben we allemaal nodig? Maak je een lijstje? Wie neemt wat mee?
Het enigste wat we nog niet geregeld hadden, waren de pruiken. Want ja er was een blonde, roodharige en donkerharige zangeres bij K3. Echt waar, dochterlief heeft me al tig keer verteld wie wie is, maar ik kan het maar niet onthouden. Dochterlief zat er wel een beetje mee in haar maag. Degene die zij wilde zijn was roodharig. En een roodharige pruik hadden we niet. Hoe gaan we dat nu oplossen mama? Komt goed meisje.

D-Day…
Dochterlief stuitert vanaf het moment dat ze wakker wordt rond. “Wanneer gaan we naar Uncle Mark? Gaan we voor of na de boterham?” “We gaan voor de boterham.” “Jippie!!!!!” Dus wij op weg. Aangekomen bij Uncle Mark en tante Helga. Eerst taart, kadootjes, en kaarten. Ja… we gaan ons langzaam klaarmaken. Waarom weet ik niet, maar tante Helga en dochterlief gingen samen naar boven en kwamen terug met 3 pruiken. Tante Helga zag ik kijken. “Wat gaat er gebeuren? Waarom weet ik hier niets vanaf?” Bijna tijd voor showtime….

De dames gaan zich omkleden. Er zijn 3 pruiken te verdelen. Een regenboogpruik, een oranje pruik en een donkerharige pruik. Jullie mogen raden waar dochterlief voor koos…. Inderdaad de regenboog. Ineens was het niet meer van belang dat ze geen roodharige pruik had. Nee, die regenboog was veel mooier!!!

K3-generaties werd door opa aangekondigd. Uncle Mark, tante Helga, papa en opa zaten op de eerste rij. Papa zorgde voor de muziek. De eerste tonen klonken en de K3-generaties begonnen hun optreden. De enigste die de tekst kende: Dochterlief. De enigste die het dansje kende: Dochterlief. De enigste die de show stal: Dochterlief. De enigste die tijdens het optreden zei “Ik ben erg moe”: Dochterlief.

Het was geweldig!!!! De K3-generaties kregen een weergaloos applaus. Dochterlief straalde!!! Ze had het dan ook super gedaan!
Er is al een boeking voor volgend jaar binnen als Uncle Mark 51 wordt! Wij hebben een geweldige dag gehad! Hoe was jullie dag?

LAAT HIERONDER EEN BERICHT ACHTER

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *