Moodboard

door | jan 24, 2020 | Blog | 0 Reacties

Mijn moodboard dat ik onlangs gemaakt heb ging over hoe ik mijzelf zie en waar ik met de praktijk heen wil. Iedere dag kijk ik er even naar, lees de teksten, laat het bezinken en ga mijmeren. Ik ben wie ik ben, en ook IK ben belangrijk. Dus keuzes maken. Soms makkelijke, soms moeilijke.

Vandaag was een makkelijke. Dochterlief bleef over op school, zodat ik samen met ons mam en mijn zus kon gaan lunchen. Een lunch. Dat was het verjaardagscadeau van mijn zus en mij aan ons mam. Op een mooie locatie aan de rand van het bos aan een meer werden we vriendelijk ontvangen. Leuke en mooie plek met fijne sfeer. En druk!!! Goed dat we gereserveerd hadden. Ik vind het toch altijd zo fijn om met hen samen te zijn. We kunnen van alles vertellen. Vaak zijn mijn zus en ik aan het woord en is ons mam degene die luistert. Soms wat vraagt. Heerlijk zo met ons drietjes. Dus dit is zeker een momentje voor mezelf, waar ik kies voor mezelf.

Ik was op tijd thuis en kon nog even wat op de computer doen, de was ophangen alvorens ik dochterlief op kan halen. De moederrol stak de kop weer op. Gelukkig was dochterlief enthousiast mij te zien. Gezellig samen kletsend liepen we naar de auto. Gauw naar huis, weekend vieren. Kwam vriendlief ook vroeg thuis dus feest was compleet. “Papa, gaan we stoeien vanavond?” Daar geniet ik zo ontzettend van. Dochterlief die vriendlief opzoekt, lekker tegen ‘m aan gaat hangen en met stoeien de grootste lol hebben samen. Dan komt er toch echt wel een brede grijns op mijn gezicht.
Na stoeien en douchen lag ze op bed. Verhaaltje. “Mama, samen knuffelen dat vind ik zo fijn!” En aangezien mijn dag zo rustig en ontspannen verlopen was, heb ik er echt een momentje van gemaakt. Samen met dochterlief wang aan wang liggend. In stilte en ook kletsend. Mijn hand lag op haar borst. En waar haar hartslag als een malle tekeerging bij het neerleggen van mijn hand, werd deze rustiger naarmate ik mijn hand langer liet liggen. Haar ademhaling werd een stuk rustiger. Die van mij ook. Dat doet knuffelen dus met je.
Ik genoot ervan. Bewust bezig zijn in het moment. Aandacht voor haar. Zo lagen we daar een tijdje samen op haar bed. Beelden dat ik in slaap gevallen was en dochterlief met mij aan de haal ging door me te schminken en gekke dingen uit zou spoken, maakte me alert. “Wakker blijven mama!” Zei ik dat nu in gedachten of was dat de stem van onze 4 jarige? Het was de stem van ons meisje. Oeps… Gauw mijn ogen open, nog een kus en de dikste knuffel die we maar geven kunnen. “Slaap lekker, meisje.” Een dag met een mooi gouden randje. Het moodboard helpt me bewust te zijn. Heerlijk! Ik geniet!

LAAT HIERONDER EEN BERICHT ACHTER

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *