Schilderij

door | okt 15, 2019 | Blog | 0 Reacties

Zo stond ik ineens in een schilderloods. Nou ja ineens… Het was natuurlijk gepland. Een uitje met collega’s. Terwijl we met 4 collega’s buiten aan het wachten waren op nog 2 collega’s, bleek de schilderloods al gevuld te zijn met nog eens 15 mensen.
Dat was even schakelen. Ik dacht namelijk dat we enkel met de collega’s gingen schilderen. Zoals regelmatig, had ik me ook dit keer, niet echt ingelezen in de activiteit waar ik aan deel zou nemen. Haha!

Gelukkig werd er verteld wat we gingen doen en wat de mogelijkheden waren, gezien de techniek die gebruikt werd. Eigenlijk geen details, je verbeelding gebruikend en een aantal kleuren. Degene die de workshop gaf, deed voor wat de bedoeling was. Zijn visie was: Iedereen stapt buiten met een mooi schilderij! Oke, dat is mooi.

Aan de slag dan maar! Er werd met een zwarte spuitbus een aantal hulplijnen op het doek gezet. De rest was aan mij. Kleur bepalen van de achtergrond en natuurlijk van de afbeelding. 3 raden waar ik voor gekozen had? Ja, natuurlijk: Confetti!!!

Ontzettend leuk om te doen! Ook om te merken dat ik in eerste instantie erg in mijn hoofd zat. Naarmate ik met de verf aan de gang ging, de dikke klodders verspreidend over het doek, ging het meer met gevoel. Mijn hoofd werd uitgeschakeld. Merkte niet wat er om me heen gebeurde. Ik was gewoon bezig met het ‘nu’. Mindfulness ten top! Heerlijk. Een momentje om van te genieten!

Toen ik klaar was met mijn schilderij, keek ik eens om me heen. Wow!!! Wat ik toen zag. Iedereen had zijn of haar schilderij een deel van zichzelf gegeven. En echt waar, stuk voor stuk waren het prachtige schilderijen! Neem jij ook wel eens een momentje voor jezelf? Maar dan ook écht voor jezelf? Wordt je teveel afgeleid door de kinderen, je telefoon, de tv of het huishouden? Neem dan contact met mij op en plan dat moment voor jezelf.

LAAT HIERONDER EEN BERICHT ACHTER

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *