Stress!!!

door | apr 29, 2021 | Blog | 0 Reacties

Ja, ik zat vroeger in de leiding bij de scouting. Bij de Bevers, kabouters en gidsen. En ja we gingen weekendjes weg en op kamp.
En iedere keer was er een thema. Van boerderij tot wereldreis tot ridders en prinsessen. Ook werd er een heel programma gemaakt waarbij alles in het thema stond wat toen was. Dus de verschillende ruimtes (slaapkamer, keuken, de buitenruimte) kregen andere namen die ook weer met het thema te maken hadden (varkensstal, drinkplaats, weide). Spelletjes werden bedacht in de het thema. Weken van te voren was je met elkaar bezig om dingen te bedenken, te maken en voor te bereiden.
Je moest ook wel, anders was het nooit op tijd klaar. Meestal gingen er zo’n 20-25 kinderen mee. Ik ervaarde toen alleen niet zo heel veel stress.

Maar de afgelopen weken…. Oh echt waar… ik heb nooit geweten dat het zoveel stress op kon leveren. Het maken van een traktatie, het organiseren van een kinderfeestje. Het begint al met; Je bent bijna jarig… wat zou je willen trakteren? En wat wil je voor uitnodiging voor je kinderfeestje? Pinterest wordt geopend. Dochterlief wijst vervolgens allerlei dingen aan die ze leuk vind. In mijn hoofd: Te ingewikkeld, waar moet ik dat bestellen, dat materiaal heb ik niet in huis, hoe maak je dat, kan het ook op een andere manier. Stress…
Dus zo probeer ik een beetje te sturen op wat voor mij haalbaar lijkt en is. Ik vind het namelijk wél heel leuk om iets zelf te maken. Dus ‘samen’ komen we tot een keus. Op het plaatje ziet het er allemaal mooi en perfect uit. Niet moeilijk. Dus moet goedkomen…

De uitnodigingen worden lieveheersbeestjes. Met splitpennen. Waar haal je in hemelsnaam van die dingen als de winkels dicht zijn? Stress… Gelukkig was daar opa, die nog splitpennen had liggen. In mijn ogen was het eindresultaat niet perfect. Het zag er heel leuk uit, dat wel, maar het was niet perfect. (Reacties op de uitnodiging waren heel leuk en positief)

Toen kwam het volgende. Worden het bomen of paddenstoelen? Keuzestress… voor mij dan. Dochterlief lost het op. Ze wil het allebei. “Oke, komt goed. Alles komt goed.” zeg ik tegen mezelf.
Ik maak een mal van de bladerpartij van de bomen, van het gras en van de stam. De mal van het gras en de stam kan ik ook voor de paddenstoelen gebruiken. Alleen bladeren is ook saai, dus worden er appeltjes geknipt uit rood papier. Groen voor het gras en de bomen had ik voldoende. De stam moet bruin. Ik heb geen bruin papier. PANIEK! Stress… Wat nu? Een appje in de familie-app; Iemand bruin papier? Nee… Er wordt al geopperd om te gaan verven. Dat zag ik dus niet zitten. Oké, even laten rusten. Met de winkels dicht of winkelen op afspraak, rijd ik ook niet even snel naar de AC-TION. Dus google was mijn redding. En ook de oplossing. Als een van de resultaten kwam bruin kaftpapier naar boven. Laten we nu net een rol in de gang hebben staan. Pfff… gered.

Paddenstoelen. Rode. Met witte stippen. Op zich geen probleem. Wel als je maar voor 6 paddenstoelen rood papier hebt en er 14 moet maken. Toch maar een afspraak gemaakt bij de AC-TION. Ik ga kijken, zoeken… GEEN rood papier. Stress… Wel een hele hoop andere dingen die in mijn karretje terecht kwamen.  Hmm… Dus naar een andere winkel, rood papier gehaald.

Ondertussen, want dit alles gebeurt natuurlijk niet op 1 dag, komt de dag van trakteren op school steeds dichter bij. Stress… Ga ik het wel op tijd redden? En 2 dagen later is het kinderfeestje! Daar moeten we ook nog het een en ander voor doen. En later ook nog trakteren bij de BSO. Pfff…

Rood papier in huis. Paddenstoelen worden gemaakt. Dochterlief is helemaal blij met haar traktatie. Hoe neem je 13 bomen en 14 paddenstoelen mee naar school?! Stress.. 2 doosjes geregeld, “gras” van gemaakt door in te knippen en groen te verven. Het zag er super uit, al zeg ik het zelf. Was het perfect? Bij lange na niet, in mijn ogen dan. Dochterlief vond het GEWELDIG! Vol trots en met een lach van oor tot oor liep ze het schoolplein op met haar traktatie.

En ik?! Ik was gesloopt. Ik ben daar niet voor gemaakt. Zoveel verschillende stressmomenten voor een uitdeelmoment van een paar minuten. Ik haal een paar keer diep adem en bedenk dat ik het goed gedaan heb. Dat ik eigenlijk wel toe ben aan even niets. Gewoon even me-myself-and-I.

Herken jij dat? Heb je ook een kinderfeestje in het vooruitzicht? Heb je een grote opdracht op het werk waar je tegen de deadline aanzit? Of weet je niet hoe je thuis voor elkaar moet krijgen? Ervaar je veel stress?
Neem contact met me op als je even NIETS wilt. In een uurtje zorg ik dat je je helemaal ontspant en er weer tegenaan kan. Rust in je hoofd en in je lijf.

LAAT HIERONDER EEN BERICHT ACHTER

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *