Vakantie. Oh nee, toch niet helemaal…

door | dec 17, 2020 | Blog | 0 Reacties

Het voelt alsof we vakantie hebben. De wekker die niet afgaat, of pas veel later. Dochterlief mag niet naar school, papa werkt thuis en mama begint later dan normaal. Best een rare situatie. We proberen er met zijn allen iets moois van te maken.

Een terugblik in de tijd, ruim 8 maanden geleden, zaten we in zo’n zelfde tijd. Het went dus op een gekke manier best snel. Natuurlijk moeten we allemaal weer even schakelen. Dochterlief opent de dag met een digitale kring. Aangezien ik later moet beginnen, zorg ik dat dochterlief op de juiste tijd op die digitale stoel zit. Daarna neemt papa het over. In plaats van boven te werken, komt hij gezellig beneden zitten. Die twee redden het samen. Dat weet ik en dat voel ik.

Vandaag een digitale kerstviering. Er wordt bingo gespeeld en die van ons heeft als eerste bingo! Haar gezichtje glundert helemaal. Het laatste deel van het kerstverhaal wordt voorgelezen, er wordt gezongen en verteld wat er in de vakantie allemaal op het programma staat.
Daarna is het tijd voor mij. Ik heb een call staan met mijn coach. Ja, ook ik als coach heb een coach. Gisteren was er een samenwerkdag waar ik helaas niet bij kon zijn. Aangezien er waardevolle informatie gedeeld zou worden heb ik ’s avonds de lives teruggekeken. Vanmorgen vroeg, voordat vriendlief en dochterlief wakker waren, heb ik bij een verlichte kerstboom de visualisatie-oefening gedaan. Dit in aanloop naar het gesprek met mijn coach. Ja, ook ik als coach heb een coach. Samen met haar heb ik vooruit gekeken naar 2021 en heeft zij mij geholpen om de ideeën die ik heb te kaderen en te plannen. Wordt vervolgd dus! Een gesprek met haar geeft zoveel energie! Het vuurtje dat altijd brandt, wordt een vuur! Heerlijk!!!

Ondanks dat ik de dag niet volledig aan Confetti Coaching kon besteden, gaf dit gesprek van een uur mij zoveel energie dat ik de boel de boel kon laten en me kon richten op onze dochter. Ze had gedurende dit gesprek zich zo stil gehouden (lang leve de filmpjes) dat ze meteen nadat ik klaar was, naar mij toekwam omdat ze met me wilde spelen.
Samen gingen we naar de speeltuin, waar ze haar laarsjes verloor! Zo hard ging ze op de schommel! Dat was echt grappig! Toen kwam ze met het idee om samen een schatkaart te maken.

Dochterlief heeft ‘Zoete Zusjes zoeken een schat’ gelezen en daar maken de zusjes samen een schatkaart en gaan ze op zoek naar een schat.
De zandbak was een goede plek om een schat te verstoppen. Mij leek het dan wel leuk om het meisje op het plein, waar dochterlief regelmatig mee speelt, te verrassen.
Wij samen aan de fröbel. Een heuse schatkaart werd getekend en ingekleurd. Maar een schatkaart dient er wel oud uit te zien. Dochterlief wist daar wel op. Met een oud theezakje. Had ze gelezen in het boek. Hoe leuk was dit om samen te doen. Dochter na laten denken over waar wat staat in de speeltuin, de speeltoestellen de kleuren te geven die ze hebben.
Natuurlijk moest er een heuse schat komen. Wat doe je nu in een schat? Ik had nog een plastic doosje. Daar werd een kaartje opgeplakt met ‘Schat’ erop. Het doosje werd gevuld met een op glas geverfde kerstbal voor in de kerstboom en een zilverkleurige sneeuwster. Ook stopten we er nog een kerstwens bij. Doosje werd ingepakt in kerstpapier en plastic.
Met een schop en schepje gingen we naar de speeltuin. Samen maakten we een kuil op de aangegeven plaats. Schat erin en kuil weer dicht gegooid. Schatkaart bij het meisje in de bus gedaan. Toen was het afwachten. Hoe zou ze reageren?

Er ging een uur voorbij. Er gingen 2 uur voorbij. Toen we thuiskwamen van een boodschap halen, zagen we ze lopen met de schatkaart in de hand. Op zoek naar de schat. Als ie er nog maar ligt…. Meteen naar de goede plek. Graven. Nog dieper graven. Ze voelt iets! Ze ziet iets! Het gezichtje begon te stralen! Zo leuk. Meteen werd de schat uitgepakt. Geweldig! Op ieders gezicht een grote lach van oor tot oor.

Wil jij ook iemand verrassen? Maak een schatkaart en verstop een schat op de aangegeven plek. Ik weet zeker dat degene die de schatkaart krijgt verrast is en méteen wil gaan zoeken!
Ik ben erg benieuwd naar jouw schatkaart. Laat je een foto achter in de reacties?

LAAT HIERONDER EEN BERICHT ACHTER

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *