Wat is jouw doel? Wat is jouw droom?

door | aug 27, 2020 | Blog | 0 Reacties

Vandaag heb ik een opdracht echt speciaal voor de ouders. Je kan deze opdracht zowel samen als afzonderlijk van elkaar maken.

Wat gaan we dan doen, Jeanine? We gaan een moodboard maken. Een moodboard voor iets wat jullie willen of wat jij graag wil in de toekomst. Het maakt niet uit wat het is.
Bijvoorbeeld:
* Je hebt nu een baan, werkt 40 uur per week. Eigenlijk heb je het helemaal niet naar je zin en wil dus heel graag iets anders gaan doen. Maar wat zou je willen?
* Werk je op kantoor en zou je dolgraag in de buitenlucht willen werken?
* Droom je altijd nog van een baan in het onderwijs? Heb je geen idee hoe je dat zou moeten doen met 2 jonge kinderen op de basisschool en nog een kleintje thuis?
* Heb je altijd al zelf een zaak willen beginnen?
* Heb je altijd al in een vrijstaand huis willen wonen met een stuk groen erbij voor kippen en je eigen moestuin?

Het maakt dus echt niet uit wat je zou willen. Bovenstaande zijn enkel voorbeelden, jullie kunnen of jij kan natuurlijk hele andere ideeën hebben.

Met jullie Droom of jouw Droom in je achterhoofd ga je bladeren in tijdschriften. Alles wat je tegenkomt en wat je aanspreekt knip je uit. Plaatjes, stukjes tekst, tekeningen, foto’s. Dat waar jij je toe aangetrokken voelt knip je uit. Dit alles ga je op een wit papier plakken van A3 formaat. Wanneer je alles opgeplakt hebt, laat je het even op je inwerken. Bekijk je eigen moodboard regelmatig. Bewust. Dagelijks. En laat het op je inwerken.
Mocht je geen tijdschriften bij de hand hebben, kun je ook online een moodboard maken via pinterest of canva.

Je hebt met het maken van dit moodboard je wens/ droom het universum ingeslingerd. Het universum zal er zeker en vast wat van oppikken en je handvatten geven om het resultaat wat je wilt te bereiken. Echter zal het universum je de handvatten niet op een presenteerblaadje geven. Vertrouw! Ook kent het universum geen tijd. Geduld is dan vaak ook geen overbodige luxe.

Het moodboard kan je ook stappen laten zien die je dichter bij het eindresultaat brengen. Het maken van een moodboard gebeurt vaak intuïtief en wanneer alles op 1 vel zit, zie je vaak pas overeenkomsten of acties die uitgevoerd mogen worden om je doel te bereiken.

De foto van vandaag is een moodboard van mij welke ik in januari dit jaar gemaakt heb. Eerlijk gezegd weet ik niet meer wat het thema was wat ik gekozen had. Gezien de teksten en de plaatjes denk ik dat het neerkomt op evenwicht vinden hoe een leuke en lieve moeder/ partner/ vriendin te zijn, maar ook voor mezelf te kiezen.

Dus een tip: Schrijf op de achterkant de datum van wanneer je het moodboard gemaakt hebt, je droom/ wens waarvoor je het moodboard gemaakt hebt. Zo kun je altijd terughalen waarom je het moodboard gemaakt hebt. (Had ik dus ook beter kunnen doen…)

Willen jullie de moodboard(s) die jullie gemaakt hebben hieronder delen?

LAAT HIERONDER EEN BERICHT ACHTER

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *