WC- rolletjes

door | apr 24, 2020 | Blog | 0 Reacties

WC-rolletjes, ik vind ze door het hele huis. Dochterlief heeft namelijk bedacht dat ze die wil sparen. Sparen? Waarvoor in hemelsnaam? Ik heb werkelijk waar geen flauw idee.

De rolletjes liggen op mijn nachtkastje, in haar eigen keukentje, op de eettafel, in haar Winkel van Sinkel. Dat laatste lijkt me een heel logische plek. Over het algemeen zijn de rollen die in de winkel verkocht worden nog vol. in deze winkel echter ontbreken de 2- of misschien zelfs wel 3- laagse velletjes.
Het werden op een gegeven moment best wat wc-rolletjes. Het sparen ging dus best wel snel. Nu zitten de rolletjes, buiten de rolletjes die door het huis verspreid liggen, in een big shopper. Deze is al aardig gevuld. Maar ja wat moet je ermee?

Laatst las ik zelfs dat er mensen zijn die betalen voor lege wc-rolletjes! Misschien een idee om zo de spaarpot van dochterlief te spekken? Best raar toch eigenlijk? Dat er mensen zijn die daarvoor willen betalen? Ik bedoel, je begint met 1 leeg rolletje en dan volgt de 2de, de 3de, de 4de enz. Afhankelijk van hoeveel velletjes je pakt en met hoeveel mensen je samenwoont gaat het sneller of wat langzamer. Wat vraag je dan per rolletje? Eerlijk gezegd… zo ver heb ik me niet in die materie verdiept. Ik haakte eigenlijk al af bij het feit dat mensen er voor willen betalen.
Wat dochterlief van plan is met die rolletjes, ik heb werkelijk waar geen idee. Mochten ze straks op school om WC-rolletjes vragen, ken ik wel iemand die een tasje kan doneren.

Om mee te knutselen zijn ze wel handig. Je kan er van alles mee maken; vlinders, auto’s, muziekinstrumenten, een konijn. Je kan er een middagvullend programma van maken. Als je er over nadenkt, is het eigenlijk een kwestie van recyclen. Je geeft het rolletje een tweede leven. Dat het knutselwerk na een paar weken misschien wel in de kliko verdwijnt; het zij zo.
Bij ons gaat er namelijk regelmatig wat mee in de papierbak. Tekeningen ook. Laatst hebben we samen een hele stapel tekeningen uitgezocht. Bij de Action een A3 schetsboek gekocht en daar hebben we de tekeningen ingeplakt. Helaas ben ik niet alert genoeg geweest om bij de tekeningen een datum te zetten. Dat is het voornemen van af nu.

De meeste tekeningen van school zitten in het schetsboek. Het zou leuk zijn de ontwikkeling te zien. Kunnen we vanaf nu bijhouden als ik de data op de tekeningen ga zetten op moment dat ze ermee thuis komt. Of gewoon meteen inplakken. Is het gelijk opgeruimd. Want dat is iets wat ik me niet helemaal gerealiseerd had eigenlijk. Naarmate dochterlief ouder wordt, komen er ook meer spullen in huis. Je hebt er niet echt invloed meer op. Van tekeningen en knutselwerkjes (welke ik erg kan waarderen) tot knuffels, voetbalplaatjes, plaatjes van Freek Vonk. Eigenlijk alles waarvan de meesten denken: “Oh ja, ik spaar wel mee, want ik ken nog wel iemand die dat leuk vind…”
En weer van alles in huis waar we, of nou ja ik, niet om gevraagd heb en ook niet weg kan volgens dochterlief. Dat dus. Het huis vult zich zo met spullen waar je “bijna” geen erg in hebt. Ik tracht het dus enigszins georganiseerd te houden. Orde in de chaos zeg maar.

“Mama, ik heb er weer 1 gespaard!” Dochterlief roept het luid en met een lach door haar stem vanuit de wc. “Doe maar in de tas bij de rest.” TIP: Je kan ook foto’s maken van alle tekeningen en knutselwerkjes. Deze in een boekje
of op je computer zetten. Zo bespaar je ruimte en rommeltjes in huis. Natuurlijk enkel
als je de fysieke stukken in de kliko gooit. 

LAAT HIERONDER EEN BERICHT ACHTER

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *