We are family!!!

door | mei 11, 2020 | Blog | 0 Reacties

Ik kijk de kamer rond en zie een fotolijstje staan met de tekst: “We are family”. Ja, we zijn een familie. Papa, mama en dochterlief. Onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onder de tekst zit een foto van ons drieën.

Ik weet het nog goed dat we die foto namen, of eigenlijk dat die foto genomen werd. Niet alleen die foto, maar meerdere. Dochterlief was een kleine 14 dagen bij ons en ik wilde graag mooie foto’s van ons als nieuw gezin, als familie. Een trotse papa die zijn dochter vasthoud, met een super mooie twinkeling in zijn ogen en een kleine alleszeggende glimlach op zijn gezicht. Vriendlief is niet zo van het grootse. Hij geniet, hij is trots, hij is lief, hij is super goed voor haar. Wil het beste voor haar.
Ik sta achter vriendlief en alles aan mij is zichtbaar en voelbaar. Een grote brede lach op mijn gezicht, ogen vol trots, vol liefde, vol jong geluk. Beiden stralen we zoveel liefde uit voor dat kleine meisje dat ons leven verrijkt heeft. De wereld, onze wereld zeker, een stukje mooier heeft gemaakt.

We are family

De familie is natuurlijk groter dan enkel wij drieën. Opa’s, oma’s. oom en tante. Door zo’n klein wezentje zijn 2 families ineens met elkaar verbonden. Het is dan ook fijn dat we met elkaar door een deur kunnen. Opa’s en oma’s passen graag op, dochterlief gaat graag logeren bij tante. Zo fijn dat dat allemaal kan.

En toch denk ik weleens aan ‘later’. Als ze groot is. Als ze aan het studeren en/ of werken is. Of haar opa’s en oma’s er dan nog zijn, evenals haar oom en tante en wij natuurlijk als haar ouders. Later als ze groot is… Ik hoop dan dat ze haar eigen familie heeft. Een vriend heeft of misschien een vriendin. In ieder geval een relatie dat ze dan niet alleen is. Dat ze dan ook een thuis heeft waar ze zich veilig voelt, volledig haarzelf kan én mag zijn. Dat ze omringd is met lieve mensen om haar heen die het beste voor haar willen. Een nieuw stukje thuis dat ze gecreëerd heeft voor geval haar oorspronkelijke thuis, haar familie, uiteen valt. Dat zij op een dag om zich heen kijkt en zich realiseert: “We are family”. Dit is mijn familie.

LAAT HIERONDER EEN BERICHT ACHTER

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *