Wij gaan weer naar school

door | aug 18, 2019 | Blog | 0 Reacties

Morgen is het weer zo ver; WIJ GAAN WEER NAAR SCHOOL! De vakantie is voorbij. 6 weken geleden scheen het zonnetje volop en was er feest op de school van mijn dochter. De leerlingen van groep 8 werden een voor een genoemd en geroemd en mochten onder een poort van alle overige leerlingen door lopen. Daar stonden de leerlingen van goep 1 tot en met groep 7 van groot naar klein. De groep- achters moesten de ene keer meer bukken als de andere keer. Soms werden de kleuters opgetild zodat de grote jongens en meiden nog enigszins lekker door konden lopen. Onder luid gejuich werden zij uitgezwaaid, met hier en daar een traan.
Daarna ging ieder zijn weg. Op de fiets, te voet of met de auto op weg naar huis. Vakantie! Even niets, geen wekkers, lekker uitslapen en voor velen een reisje in het vooruitzicht.

Thuis zagen we gedurende de vakantie weken het plein waar we wonen tot rust komen. Auto’s volgepakt en met hier en daar een dakkoffer. Mensen gingen op vakantie. Zodra je in de auto stapt begint voor velen de vakantie. Vrijwel meteen in de modus van alles achter je laten en genieten van elkaar en de tijd mét en vóor elkaar. Het was rustig op de weg. Geen files. In de ochtend wat extra tijd. Je had immers geen files dus je kon later vertrekken.

Wanneer de zon scheen was er wel wat leven op het plein. De kinderen die (nog) niet weg waren speelden heerlijk in de speeltuin. Ook hier geen files, ze hoefden niet lang te wachten voor ze op de glijbaan, de schommel op de rekstokken konden. Het was immers vakantie.

WIJ GAAN WEER NAAR SCHOOL!

Sinds afgelopen week is het drukker op het plein. Parkeerplaatsen die vol zijn, dakkoffers zie je verdwijnen, er vormen zich voetbalteams en er wordt een potje gevoetbald. Er staan meiden te wachten op elkaar tot ze op de rekstok mogen. Leven op het plein. Verhalen worden uitgewisseld. Waar ben je geweest? Wat heb je gedaan? Vriendschappen worden weer aangehaald.

En dan is morgen de dag daar: WIJ GAAN WEER NAAR SCHOOL!
Wekkers worden gezet, boterhammen worden gesmeerd, fietsen worden uit de schuur gehaald. Tassen ingepakt met fruit en drinkbekers. Wellicht wordt er nog ergens een half opgegeten boterham uit de tas gehaald. Of iets wat voor boterham door moest gaan. Na 6 weken ziet zo’n boterham er heel anders uit.

Terwijl andere delen van Nederland nog vakantie hebben, maken wij ons klaar voor het nieuwe schooljaar. Met frisse moed lopen de kinderen morgen de school binnen. De eerste dag van een nieuw jaar waarin veel geleerd wordt.

Voor ons begint het schoolavontuur nu echt! Dochterlief begint morgen aan haar eerste jaar in groep 1. Ze heeft er zin in! Vanavond op tijd naar bed, de wekker zetten en hopen dat we morgen zonder al te veel te haasten op tijd op school komen.

WIJ GAAN WEER NAAR SCHOOL! Dochterlief zeker en papa en mama gaan aan de zijlijn met haar mee.

LAAT HIERONDER EEN BERICHT ACHTER

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *